Croatian English Italian

Ugrađivanje zatvarača suznih točkica

 

                                                                     punctal-plug

 

U slučajevima nedovoljne proizvodnje suza koji se javljaju samostalno ili u slučajevima autoimunih bolesti (Sjegrenova bolest, reumatoidni artritis, SLE, itd. ) kao simptom se javlja žuljanje, peckanje ili mutniji vid u sklopu sindroma suhog oka. Jedna od opcija liječenja uz medikamentoznu lokalnu i sistemsku terapiju je postavljanje suznih čepova koji pospješuju zadržavanje suza na površini oka i time olakšavaju/uklanjaju navedene simptome.

 

KAKO SE IZVODI UGRADNJA ZATVARAČA SUZNIH TOČKICA ?

Suzni čepovi postavljaju se u suzne točkice koji su početni dio odvodnog dijela suznog sustava. Prvo se postavljaju privremeni zatvarači suznih točkica koji se sami razgrađuju, a nakon toga ukoliko pacijent dobro podnosi privremene zatvarače mogu se postaviti trajni zatvarači suznih točkica.

 

DR. JELENA JURI MANDIĆ

Dr. Juri Jelena Mandić jedan je od rijetkih specijalista oftalmologa u Hrvatskoj sa bogatim iskustvom u konzervativnom i kirurškom liječenju bolesti vjeđa, suznog sustava i očne šupljine-orbite. Godišnje obavlja oko 1000 operativnih zahvata, od kojih neki kao što su dekompresija očne šupljine, jedina u Hrvatskoj. Također, godišnje pregleda oko 2500 bolesnika sa visoko specifičnom patologijom iz područja vjeđa i orbite upućenih iz cijele Hrvatske i regije.

 

CIJENA ZATVARAČA SUNIH KALALIĆA (PUNCTAL PLUG)

Ugrađivanje privremenih zatvarača suznih točkica kod suhog oka                                                                 2.000,00
Ugrađivanje trajnih zatvarača suznih točkica kod suhog oka                                                                         3.000,00 

 

 

                                                dogovorite