Croatian English Italian

Ektropij i entropij

              

                           ektropij                     entropij

 

EKTROPIJ (IZVRTANJE) I ENTROPIJ (UVRTANJE) VJEĐE

Iako sva izvrtanja (ektropij)i uvrtanja (entropij) vjeđe izgledaju slično, postoji više vrsta ektropija i entropija . Većina izvrtanja (ektropij)i uvrtanja (entropij) javljaju se u starijoj životnoj dobi i posljedica su degenerativnih promjena. Ostali uzroci mogu biti ožiljci vjeđa koji mogu uzrokovati i entropij i ektropij ili pareze moždanih živaca koji uzrokuju  ektropij. Kongenitalni entropij posebna je skupina entropija koji se javlja kod novorođenčadi ili dojenčadi i zahtijeva posebe operativne tehnike.

 

KAKO SE IZVODI OPERACIJA EKTROPIJA (IZVRTANJE) I ENTROPIJA (UVRTANJE) VJEĐA ?

Točno prepoznavanje uzroka bolesti od strane subspecijalista okuloplastičnog kirurga je ključno jer o njemu ovisi i točan odabir operativne tehnike što je ključno za uspjeh operativnog zahvata. Zahvat se izvodi u lokalnoj anesteziji osim naravno kod kongenitalnog, odnosno novorođenačkog i dojenačkog entropija kada se zahvat izvodi u općoj anesteziji.

 

DOC.DR.SC.  JELENA JURI MANDIĆ

Dr. Juri Jelena Mandić jedan je od rijetkih specijalista oftalmologa u Hrvatskoj sa bogatim iskustvom u konzervativnom i kirurškom liječenju bolesti vjeđa, suznog sustava i očne šupljine-orbite. Godišnje obavlja oko 1000 operativnih zahvata, od kojih neki kao što su dekompresija očne šupljine, jedina u Hrvatskoj. Također, godišnje pregleda oko 2500 bolesnika sa visoko specifičnom patologijom iz područja vjeđa i orbite upućenih iz cijele Hrvatske i regije.

 

CIJENA ENTROPIJA ILI EKTROPIJA

 

Operacija ektropija (izvrnute vjeđe) ili entropija (uvrnute vjeđe)

4.500,00

 

                                                dogovorite