Croatian English Italian

YAG laser iridotomija

 

                                                                   yag-iridotomija

 

GLAUKOM USKOG KUTA, GLAUKOM ZATVORENOG KUTA

Glaukom uskog kuta posebna je podgrupa glaukoma. Kod glaukom uskog kuta šarenica svojim položajem otežava i protok očne vodice iz stražnje u prednju očnu sobicu i odvodnju očne vodice iz prednje očne sobice.

KAKO SE IZVODI YAG LASER IRIDITOMIJA

Nakon kapljične (lokalne) anestezije naslanja se kontaktna leća na pacijentovo oko. YAG irdotomija laserski je zahvat kojim se formira „rupica“ u šarenici koja služi da bi očna vodica lakše došla iz prednje u stražnju očnu sobicu. Uz bolji protok vodice tim se zahvatom i šarenica stavlja u bolji položaj prema trabekulumu (mjesto odakle započima odovd očne vodice) čime se poboljšava odvod očne vodice iz oka, a time i tlak unutar oka (očni tlak).

PROF. ZDRAVKO MANDIĆ

prof. Zdravko Mandić voditelj je Referentnog centra Republike Hrvatske za glaukom već dugi niz godina i vodeći stručnjak na području glaukoma u Hrvatskoj. Unazad 20 godina intenzivno objavljuje stručne i znanstvene radove na temu glaukoma, višestruki je pozvani predavač na domaćim i inozemnim kongresima i jedan od rijetkih oftalmologa koji istovremeno izvodi operacije sive mrene i glaukoma (fakotrabekulektomija).

CIJENA YAG LASER IRIDOTOMIJE

YAG iridotomija 700,00

 

                                                dogovorite