Croatian English Italian

Jednostavno i složeno odstranjenje tumora vjeđe pune debljine

              

                 tumor pune debljine vjedje bez                     tumor pune debljine vjedje sa

 

TUMOR PUNE DEBLJINE KOŽE SA/BEZ POTREBE ZA REKONSTRUKCIJOM

Sve tumor pa tako i tumore vjeđe dijelimo na dobroćudne i zloćudne. U području vjeđe najčešći maligni (zloćudni) tumor je bazocelularni karcinom, no česti su i melanomi, planocelularni i karcinomi lojnih žlijezdi. Od dobroćudnih (benignih) promjena najčešći su papilomi, nevusi, hemangiomi ili granulomi vjeđa.

 

KAKO SE IZVODI OPERACIJA ODSTRANJENJA TUMORA VJEĐE PUNE DEBLJINE ?

Tumore koji zahvaćaju punu debljinu vjeđe potrebno je u potpunosti odstraniti. To znači da je potrebno ukloniti tumor sa čitavom debljinom vjeđe. Kod uklanjanja manjih tumora, defekt tkiva moguće je direktno zatvoriti šavima, dok je kod velikih tumora zahvat kompliciraniji jer je potrebna od strane subspecijalista okuloplastčnog kirurga rekonstrukcija čitavog područja da bi se zatvorio defekt . Većina zahvata može se izvesti u lokalnoj anesteziji.

 

DR. JELENA JURI MANDIĆ

Dr. Juri Jelena Mandić jedan je od rijetkih specijalista oftalmologa u Hrvatskoj sa bogatim iskustvom u konzervativnom i kirurškom liječenju bolesti vjeđa, suznog sustava i očne šupljine-orbite. Godišnje obavlja oko 1000 operativnih zahvata, od kojih neki kao što su dekompresija očne šupljine, jedina u Hrvatskoj. Također, godišnje pregleda oko 2500 bolesnika sa visoko specifičnom patologijom iz područja vjeđa i orbite upućenih iz cijele Hrvatske i regije.

 

CIJENE OPERACIJE TUMORA VJEĐE

 Jednostavno odstranjenje tumora vjeđe pune debljine+PHD                                                                             2.300,00
 Složeno odstranjenje tumora vjeđe sa rekonstrukcijom+PHD                                                                            6.000,00

 

                                                  dogovorite