Croatian English Italian

Sondiranje suznih puteva

 

                                                                            sondiranje

 

SONDIRANJE – PROPUHIVANJE SUZNIH KANALA KOD DJECE

Vrlo često u novorođenčadi nekoliko tjedana nakon rođenja primjećujemo „suzno oko", najčešće jednostrano. Simptomi suzenja pogoršavaju se pri izlasku na hladan zrak, vjetar ili u slučajevima prehlade. Ukoliko simptomi ne prestaju najkasnije do dobi od 9 do 12 mjeseci preporuča se sondiranje („propuhivanje" ) suzonosnog (suznog) kanalića. Između godine i godine i pol starosti djeteta sondiranje (propuhivanje) suznih kanala visoko je uspješan manevar u rukama iskusnog operatera, gotovo nikada praćen komplikacijama.

 

KAKO SE IZVODI SONDIRANJE – PROPUHIVANJE SUZNIH KANALA ?

Cilj operacije je probiti sa zaostalu opnu (membrana ili valvula Hasneri) koja sa nalazi sredini odovodnog dijela suznog sustava i onemogućuje normalno otjecanje suza iz oka u nos. Zahvat se izvodi u kratkoj općoj anesteziji radi komfora djeteta. 2 sata nakon zahvata dijete se otpušta na kućnu njegu.

 

DOC.DR.SC. JELENA JURI MANDIĆ

Dr. Juri Jelena Mandić jedan je od rijetkih specijalista oftalmologa u Hrvatskoj sa bogatim iskustvom u konzervativnom i kirurškom liječenju bolesti vjeđa, suznog sustava i očne šupljine-orbite. Godišnje obavlja oko 1000 operativnih zahvata, od kojih neki kao što su dekompresija očne šupljine, jedina u Hrvatskoj. Također, godišnje pregleda oko 2500 bolesnika sa visoko specifičnom patologijom iz područja vjeđa i orbite upućenih iz cijele Hrvatske i regije.

 

CIJENA SONDIRANJA (PROPUHIVANJA) SUZNIH KALANIĆA (PUTEVA)

 

 

Sondiranje suznih kanalića kod djece sa općom  anestezijom

4.000,00

  

                                              dogovorite