Croatian English Italian

Ugrađivanje zatvarača suznih točkica

 

                                                                     punctal-plug

 

U slučajevima nedovoljne proizvodnje suza koji se javljaju samostalno ili u slučajevima autoimunih bolesti (Sjegrenova bolest, reumatoidni artritis, SLE, itd. ) kao simptom se javlja žuljanje, peckanje ili mutniji vid u sklopu sindroma suhog oka. Jedna od opcija liječenja uz medikamentoznu lokalnu i sistemsku terapiju je postavljanje suznih čepova koji pospješuju zadržavanje suza na površini oka i time olakšavaju/uklanjaju navedene simptome.

 

KAKO SE IZVODI UGRADNJA ZATVARAČA SUZNIH TOČKICA ?

Suzni čepovi postavljaju se u suzne točkice koji su početni dio odvodnog dijela suznog sustava. Ovisno o kliničkom nalazu mogu se inicijalno postaviti trajni zatvarači ili se prvo postavljaju privremeni zatvarači koji se sami razgrađuju, a nakon toga ukoliko pacijent ukoliko pacijent dobro podnosi privremene zatvarače mogu se postaviti trajni zatvarači suznih točkica.

 

DOC.DR.SC. JELENA JURI MANDIĆ

Dr. Juri Jelena Mandić jedan je od rijetkih specijalista oftalmologa u Hrvatskoj sa bogatim iskustvom u konzervativnom i kirurškom liječenju bolesti vjeđa, suznog sustava i očne šupljine-orbite. Godišnje obavlja oko 1000 operativnih zahvata, od kojih neki kao što su dekompresija očne šupljine, jedina u Hrvatskoj. Također, godišnje pregleda oko 2500 bolesnika sa visoko specifičnom patologijom iz područja vjeđa i orbite upućenih iz cijele Hrvatske i regije.

 

CIJENA ZATVARAČA SUNIH KALALIĆA (PUNCTAL PLUG)

 

Cijena ugrađivanja privremenih zatvarača suznih točkica kod suhog oka

2.000,00


Cijens ugrađivanja trajnih zatvarača suznih točkica kod suhog oka

3..000,00 

 

 

                                                dogovorite