Croatian English Italian

Biopsija tumora očne šupline, operacija dermoidne ciste

 

                                 biopsija-tumora-orbitee                    dermoidna-cista

 

U bilo kojoj životnoj dobi novootkrivena ili novonastala izraslina u očnoj šupljini može se dijagnosticirati pomoću operativnog zahvata biopsije očne šupljine (orbite).Kao i kod svakog drugog tkiva može se raditi o dobroćudnoj ili zloćudnoj izraslini. Od benignih (dobroćudnih) tumora očne šupljine (orbite) najčešće se nađu dermoidna cista, lipom i hemangiom , dok se od zloćudnih tumora očne šupljine mogu se dijagnosticirati limfomi, karcinomi, gliomi, meningeomi vidnog živca, mezastaze očne šupljine (orbite) ali i mnogi drugi zloćudni tumori ali rjeđe.

 

KAKO SE IZVODI BIOPSIJA TUMORA OČE ŠUPLJINE - ORBITE ?

Biopsija tumora očne šupline (orbite) može biti incizijska, što znači da se uzme samo komadić tumora ili ekcizijska kada se u sklopu biopsije odstrani čitava promjena. Nakon što se uzme komadić ili čitav tumor, isti se šalje na PHD (patohistološku) analizu te se nakon postavljanja dijagnoze, ukoliko je potrebno, započima liječenje. Ovisno o veličini i smještaju tumora zahvat se izvodi u lokalnoj ili općoj anesteziji.

 

DOC.DR.SC. JELENA JURI MANDIĆ

Dr. Juri Jelena Mandić jedan je od rijetkih specijalista oftalmologa u Hrvatskoj sa bogatim iskustvom u konzervativnom i kirurškom liječenju bolesti vjeđa, suznog sustava i očne šupljine-orbite. Godišnje obavlja oko 1000 operativnih zahvata, od kojih neki kao što su dekompresija očne šupljine, jedina u Hrvatskoj. Također, godišnje pregleda oko 2500 bolesnika sa visoko specifičnom patologijom iz područja vjeđa i orbite upućenih iz cijele Hrvatske i regije.

 

 

CIJENA BIOPSIJE TUMORA ORBITE I OPERACIJE DERMOIDE CISTE

Biopsija tumora orbite                   4.000,00
Operacija dermoidne ciste            4.000,00

 

      

                                                dogovorite