Croatian English Italian

Intravitrealna aplikacija Eylea

 

                               intravitrealna                       eyelea

 

EYLEA

Eylea (alfibercept) je zadnji odobreni lijek od strane FDA (Food and drug administration) za liječenje senilne makularne degeneracije (staračke bolesti žute pjege) i edema makule kod okluzije centralne retinalne vene (začepljenje centralne mrežnične vene). To je protein koji se veže sa VEGF (faktor rasta entotelnih stanica krvnih žila ) i PLGF ( faktor rasta placente) i time smanjuje rast krvnih žila odgovornih za slab vid kod pacijenta sa senilnom makularnom degeneracijom (staračkom bolesti žute pjege).

Osim što djeluje na različite molekule Eylea (alfibercept) se razlikuje se od Lucentisa (ranibizumab) i po učestalosti davanja kod liječenja senilne makularne degeneracije . Dok se Lucents aplicira svakih 1-1,5 mjesec dokle god ima promjena , a Eyleae se nakon prve 3 uzastopne injekcije u razmaku od mjesec dana daje svaka 2 mjeseca do isteka prve godine. Nakon toga se aplicira prema potrebi.

Kod liječenja edema makule kod okluzije centralne retinalne vene (začepljenje centralne mrežnične vene) Eylea se aplicira u razmaku od mjesec dana, a nakon toga ovisno o odgovoru i kliničkoj slici.

KAKO SE APLICIRA EYLEA ?

Kao i kod aplikacije drugih lijekova koji se iniciraju u staklovinu aplikacija Eylea (alfibercept) izvodi u sterilnim uvjetima operacijske sale. Pacijent leži na leđima na operacijskom stolu, gdje mu se kapa se lokalna kapljična anestezija, nakon koje se pristupa definfekciji područaja oka i područja oko oka te 4 milimetra od kraja rožnice kroz spojnicu i bjeloočnicu iglom ulazi u područje staklovine gdje se onda inicira lijek. Provjerava se vid te se oko zatvara do sutra. Kontrolni pregled je za 2-3 dana.

 

CIJENA EYLEA (Aflibercept) 

 

Cijena aplikacije Eylea

920,00 eura 

 

 

 

                                                dogovorite