Croatian English Italian

Kompletan oftalmološki pregled

 

                                                                    kopletan-pregled

 

1. Kompletan oftalmološki pregled počinje se sa ispitivanje vidne oštrine na Snellenovim tablicama. Vidna oštrina najvažniji je pokazatelj zdravlja očiju. U određivanju vidne oštrine pomaže nam uređaj keratorefraktometar (kompjuterska kontrola vida) koji ugrubo određuje dioptriju oka.


2. Pregled prednjeg segmenta oka na biomikroskopu. Pri tome se analizira izgled spojnice, rožnice, prednje očne sobice, šarenice, zjenice i bistrinu leće. Dakle uz pomoć biomkroskopa pratimo upale i tumore spojnice, vanjske mrene, upale i zamućenja rožnice, upale u prednjoj očnoj sobici, pigmentacije i tumore šarenice , zamućenja prirodne leće (odnosno postojanjesive mrne tj. katarakte) i još brojne druge detalje


3. Mjerenje očnog tlaka  izvodi posebnim dodatkom na biomikroskopu. Unatoč brojim uređajima koji su danas na tržištu aplanacioni Goldmanov tonometar i dalje je zlatni standard u određivanju očnog tlaka. To je bezbolna metoda uz pomoć koje se vrlo brzo i sa velikom preciznošću izmjeri očni tlak. Izvodi se tako, da se nakon ukapavanja anestetika u oko, prizma nasloni na rožnicu te se na aparatu očita vrijednost očnog tlaka.


4. Pregled očne pozadine (fundusa) vrši se uz pomoć indirektne leće. Analiziraju se izgled staklovine, očnog živca, žute pjege krvnih žila i mrežnice.

 

CIJENA OFTALMOLOŠKOG PREGLEDA

 

Cijena kompletanog oftalmološkog pregleda

500,00

 

 

                                                  dogovorite