Croatian English Italian

Odstranjivanje tumora spojnice

 

                                                                    tumor-spojnice

 

Kao sva druga tkiva i spojnicu mogu zahvatiti benigne (dobroćudne) i maligne (zloćudne ) promjene. Od benignih mogu se naći cista spojnice, pterigij (vanjska mrene) ili pinguegula, dok se od zloćudnih mogu diferencirati planocelularni ili skvamocelularni tumor spojnice , melanom ili limfom spojnice.

 

KAKO SE IZVODI OPERACIJA PROMJENE - TUMORA SPOJNICE ?

Odstranjenje tumora spojnice izvodi se u lokalnoj anesteziji (kapljična anestezija). Odstranjena promjena šalje se na patohistološku analizu (PHD) ukoliko postoji sumnja da bi promjena koja se odstranjuje mogla biti zloćudna.

Kod manjih tumora spojnice zaostali defekt tkiva se ostavi cijeli ili se zatvara sa samorazgradivim šavima.

U slučaju da veličina i položaj promjene odnosno tumora (planocelularni ili skvamocelularni tumor spojnice , melanom spojnice, cista spojnice itd) spojnice ne dopušta direktno zatvaranje sa šavima pristupa se rekonstrukciji spojnice. To može uključivati transplantaciju spojnice, aplikaciju amnijske membrane ili formiranje konjuktivalnog režnja (režanj spojnice).

 

DOC.DR.SC.  JELENA JURI MANDIĆ

Dr. Juri Jelena Mandić jedan je od rijetkih specijalista oftalmologa u Hrvatskoj sa bogatim iskustvom u konzervativnom i kirurškom liječenju bolesti vjeđa, suznog sustava i očne šupljine-orbite. Godišnje obavlja oko 1000 operativnih zahvata, od kojih neki kao što su dekompresija očne šupljine, jedina u Hrvatskoj. Također, godišnje pregleda oko 2500 bolesnika sa visoko specifičnom patologijom iz područja vjeđa i orbite upućenih iz cijele Hrvatske i regije.

 

CIJENA OPERACIJE TUMORA SPOJNICE

 

Jednostavno odstranjivanje tumora spojnice (bez potrebe za rekonstrukcijom)

350,00 eura 

 

Složeno odstranjivanje tumora spojnice (sa potrebom za rekonstrukcijom)

800,00 eura 

 

 

                                                  dogovorite